Wie ben ik

Ik ben Monique Vrij, getrouwd en moeder van drie dochters. Al ruim 20 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs als leerkracht, intern begeleider, onderwijsadviseur, adviseur onderwijskwaliteit en orthopedagoog.
Op 1 april 2018 heb ik de stap genomen om Vrijblijvend ontwikkelen op te richten.
Het 'blijvend ontwikkelen' loopt als een rode draad door mijn leven. Na de Pabo heb ik orthopedagogiek met specialisatie leerproblemen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden, een post-academische opleiding tot taalspecialist afgerond en diverse vakken gevolgd aan de universiteit om onder andere meer te weten te weten te komen over de werking van ons brein.

  Sinds oktober 2019 ben ik in het bezit van mijn NVO basisaantekening Diagnostiek

Binnen mijn praktijk coach ik kinderen en jongeren die ergens tegenaan lopen en/of niet lekker in hun vel zitten. Aan de hand van een oplossingsgerichte aanpak ligt de focus niet op het probleem, maar op de kwaliteiten van het kind.
Ik begeleid kinderen en jongeren die vastlopen bij schoolse vaardigheden, door ze te helpen met de volgende stap in hun leerproces.
Daarnaast betrek ik graag de leerkracht in het proces, aangezien zij dagelijks met de leerlingen werken. Het kan zijn dat een (startende) leerkracht een hulpvraag heeft bij het ondersteunen van de leerlingen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling, maar ook bij de voorwaarden zoals een goed klassenklimaat kan ik begeleiding bieden.
Ook verzorg ik bijeenkomsten en workshops voor schoolteams of en schoolbesturen. De afgelopen periode heb ik een aantal teams verder in hun ontwikkeling kunnen brengen aan de hand van de invoering van het Expliciete Directe Instructiemodel.
Ten slotte word ik als interim intern begeleider om diverse redenen ingezet ter ondersteuning of (tijdelijke) vervanging.