Wie ben ik

Ik ben Monique Vrij, getrouwd en moeder van drie dochters.
Al ruim 20 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs (als leerkracht, intern begeleider, onderwijsadviseur en orthopedagoog). Sinds augustus 2017 werk ik als adviseur Passend Onderwijs op diverse basisscholen in Den Haag. Ik begeleid diverse (zorg)trajecten voor leerlingen op het (speciaal) basisonderwijs.

Het 'blijvend ontwikkelen' loopt als een rode draad door mijn leven. Na de Pabo heb ik orthopedagogiek met specialisatie leerproblemen gestudeerd, een post-HBO opleiding tot taalspecialist afgerond en diverse vakken gevolgd op de universiteit om onder andere meer te weten te komen over de werking van ons brein.

De NLP opleiding heeft me veel waardevolle technieken geleerd om met kinderen, jongeren en volwassenen aan het werk te gaan en hen te ondersteunen in hun dagelijks leven. NLP (Neuro Lingu├»stisch Programmeren) is een krachtige methode voor het stimuleren van positieve gedragsveranderingen, effectieve communicatie en persoonlijke ontwikkeling. 
Daarnaast maak ik gebruik van de Rationele Emotieve Therapie (RET), waarbij geleerd wordt om belemmerende gedachten te vervangen door helpende gedachten.